Jednoduchý recept

Hlívová omeleta se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63333

Ingredience

1 ks Cibule lahůdková
50 g Hlíva ústřičná
1 kávová lžička Mouka pšeničná celozrnná
0,5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Pepř bílý
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 polévková lžíce Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 973kJ
1% Sacharidy 4 g
22% Tuky 17 g
32% Sodík 633 mg
29% Bílkoviny 16 g

Hlívová omeleta se smetanou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou hlívu ústřičnou a lahůdkovou cibuli pokrájíme na tenké proužky. V misce vyšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme celozrnnou mouku, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku.

2

V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme hlívu, přidáme cibulku a za stálého míchání smažíme do doby, než cibulka změkne. Směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, teplotu snížíme a pánev na 1 -2 minuty zakryjeme poklicí. Jakmile vajíčka začnou tuhnout a spodek omelety začne zlátnout, opatrně omeletu nadzdvihneme a obrátíme.

3

Dozlatova upečenou omeletu rozkrojíme, dáme na talíře a hned teplou servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept