Hlívová omeleta se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlívová omeleta se smetanou
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 12 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63333 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Cibule lahůdková |
50 g | Hlíva ústřičná |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná celozrnná |
0,5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel hladkolistá |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
1 polévková lžíce | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 494,1mg |
Draslík | 165,0mg |
Vláknina | 416,8mg |
Vitamín A | 605,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Hlíva ústřičná, Mouka pšeničná celozrnná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Petržel hladkolistá nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hlívová omeleta se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou hlívu ústřičnou a lahůdkovou cibuli pokrájíme na tenké proužky. V misce vyšleháme vejce se zakysanou smetanou, přidáme celozrnnou mouku, sůl, pepř a nadrobno pokrájenou petrželku. |
2 | V pánvi si rozehřejeme olej, na něm orestujeme hlívu, přidáme cibulku a za stálého míchání smažíme do doby, než cibulka změkne. Směs zalijeme rozšlehanými vajíčky, teplotu snížíme a pánev na 1 -2 minuty zakryjeme poklicí. Jakmile vajíčka začnou tuhnout a spodek omelety začne zlátnout, opatrně omeletu nadzdvihneme a obrátíme. |
3 | Dozlatova upečenou omeletu rozkrojíme, dáme na talíře a hned teplou servírujeme. |