Recept

Salát z krémového žampiónu Portobello

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63334

Ingredience

1 ks Cibule lahůdková
80 g Farmářská šunka 96% masa
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř bílý
4 ks Portobello
6 ks Rajčata Cherry
2 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
150 g rýže basmati vařená
1 stroužek Česnek
60 g Salát ledový
2 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 235 kcal
Kilojoule 982kJ
6% Sacharidy 21 g
14% Tuky 10 g
1% Sodík 19 mg
25% Bílkoviny 14 g

Salát z krémového žampiónu Portobello postup přípravy receptu:

1

Krémové žampióny omyjeme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužek česneku tence nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Omytá zralá cherry rajčata pokrájíme na osminky. Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře.

2

V pánvi rozpálíme olej, na něm rychle orestujeme žampióny, ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a měkké žampióny dáme do mísy. Na omastku zpěníme cibulku s česnekem, přidáme šunku, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme cherry rajčata a za občasného promíchání je prohřejeme. Směs přidáme k žampiónum spolu s uvařenou teplou rýží. Zlehka vše promícháme vidličkou a porce poklademe na připravené listy salátu.

3

Teplý žampiónový salát posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept