Salát z krémového žampiónu Portobello - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z krémového žampiónu Portobello
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63334 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule lahůdková |
80 g | Farmářská šunka 96% masa |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř bílý |
4 ks | Portobello |
6 ks | Rajčata Cherry |
150 g | rýže basmati vařená |
2 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
60 g | Salát ledový |
2 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 286,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Pepř bílý, Salát ledový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule lahůdková, Olej olivový extra panenský, Portobello, Rajčata Cherry, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Farmářská šunka 96% masa, rýže basmati vařená, Sůl nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z krémového žampiónu Portobello postup přípravy receptu:
1 | Krémové žampióny omyjeme, oloupeme a pokrájíme na silnější plátky. Očištěnou lahůdkovou cibuli a stroužek česneku tence nakrájíme. Šunku nakrájíme na nudličky. Omytá zralá cherry rajčata pokrájíme na osminky. Z omytých listů hlávkového salátu setřepeme vodu a poklademe je na talíře. |
2 | V pánvi rozpálíme olej, na něm rychle orestujeme žampióny, ochutíme je solí, čerstvě pomletým pepřem a měkké žampióny dáme do mísy. Na omastku zpěníme cibulku s česnekem, přidáme šunku, promícháme a krátce smažíme. Pak přidáme cherry rajčata a za občasného promíchání je prohřejeme. Směs přidáme k žampiónum spolu s uvařenou teplou rýží. Zlehka vše promícháme vidličkou a porce poklademe na připravené listy salátu. |
3 | Teplý žampiónový salát posypeme nastrouhaným sýrem a hned podáváme. |