Hlávkové zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové zelí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63335 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
5 g | Cibule |
1 špetka | Kmín drcený |
3 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
150 g | Zelí hlávkové bílé |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 265,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 149,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 55,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Zelí hlávkové bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové zelí postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hlávkové zelí nakrouháme na tenké nudličky. |
2 | Oloupanou, jemně nasekanou cibuli zpěníme v kastrolu na oleji, přidáme zelí a podlijeme trochou vroucí vody. Zelí osolíme, okmínujeme, poprášíme hladkou moukou a krátce dusíme pod pokličkou. |
3 | Po chvíli zelí rozmícháme s moukou a dusíme doměkka. |
4 | Měkké zelí okyselíme a osladíme. |
Poznámka
Můžeme použít i kysané nebo červené hlávkové zelí.