Smetanová houbová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová houbová polévka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63337 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
600 g | Houby čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 41,2mg |
Draslík | 896,2mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 75,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Česnek, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová houbová polévka postup přípravy receptu:
1 | Očištěné houby nakrájíme na plátky, oloupanou cibuli, česnek a celer nakrájíme nadrobno, opláchnutou petrželku nasekáme najemno. |
2 | Na rozpáleném oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme houby, osolíme, opepříme, zamícháme a pod poklicí pomalu dusíme. Poté odebereme 6 lžic houbové směsi a odložíme, do zbylé směsi přilijeme vývar a necháme přejít varem. Na mírném plameni vaříme zhruba 15 minut. Polévku stáhneme ze sporáku, rozmixujeme a přilijeme smetanu. Krémovou polévku znovu přivedeme do varu a odstavíme. |
3 | Polévku podáváme s odloženou podušenou houbovou směsí, zdobíme petrželkou. |