Hlávkové zelí s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové zelí s jablkem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63338 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Cibule |
70 g | Jablka |
1 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
200 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 433,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 236,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kmín drcený, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové zelí s jablkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné hlávkové zelí nakrouháme na tenké nudličky, vsypeme do kastrolu a podlijeme trochou vroucí vody. Přidáme oloupanou, najemno nakrájenou cibuli, kmín, sůl a dusíme pod pokličkou do poloměkka. |
2 | K podušenému zelí přidáme omyté, nastrouhané jablko a dusíme doměkka. |
3 | Nakonec zelí okyselíme a osladíme. |