Zelňačka s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelňačka s fazolemi
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63339 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
200 g | Cibule |
500 g | Fazole červené |
350 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
100 g | Máslo čerstvé |
5 ks | Nové koření celé |
0,3 kávová lžička | Pepř bílý |
2 polévková lžíce | Pohanková mouka hladká |
500 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
1 l | Vývar slepičí |
750 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 83,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 94,5mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Fazole červené, Kmín celý, Nové koření celé, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pohanková mouka hladká nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zelňačka s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Fazole přes noc namočíme do 1,5 l vody, poté slijeme a v 1, 5 l vody uvaříme doměkka. |
2 | Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Zelí vyjmeme z nálevu a překrájíme (nálev odložíme). |
3 | Na rozpuštěném másle zpěníme cibuli, přidáme koření, zaprášíme moukou a necháme zezlátnout. Poté rozředíme vývarem a přivedeme do varu. Přidáme zelí, scezené fazole, houby, sůl a asi 30 minut vaříme. |
4 | Na závěr přilijeme nálev ze zelí, smetanu, znovu přivedeme k varu a podáváme. |