Dušená růžičková kapusta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená růžičková kapusta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63340 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
150 g | Kapusta růžičková |
5 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 112 kcal
Kilojoule 470kJ
3% Sacharidy 9 g
6% Tuky 5 g
20% Sodík 408 mg
12% Bílkoviny 7 g
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 0,1mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapusta růžičková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená růžičková kapusta postup přípravy receptu:
1 | Omytou růžičkovou kapustu krátce povaříme v osolené vodě a scedíme. |
2 | Kapustu potom vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo, přidáme 2 lžíce vody a dusíme pod pokličkou doměkka. |