Zapečený bramborák - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený bramborák
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63341 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
2 ks | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 47,4mg |
Draslík | 718,2mg |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 63,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Majoránka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený bramborák postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200 °C, pekáč vymažeme sádlem. |
2 | Oloupané a omyté brambory nastrouháme najemno, slijeme, přidáme rozšlehané vejce, mouku, sůl a koření. Pečlivě promícháme a těsto vlijeme do vymazaného pekáče. |
3 | Bramborák pečeme zhruba 40 minut, poté obrátíme a dopečeme. |
Poznámka
1