Dušená kedlubna - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená kedlubna
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63342 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
200 g | Kedlubna |
5 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 463,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 60,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušená kedlubna postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na nudličky nakrájenou kedlubnu vsypeme do kastrolu na rozehřáté máslo. Podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme pod pokličkou, dokud kedlubna nezměkne a tekutina se téměř neodpaří. |
2 | Podušenou kedlubnu osladíme a vmícháme do ní nasekanou petrželku. |