Obalované řízky plněné křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obalované řízky plněné křenem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63343 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Pažitka |
8 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
600 g | Vepřová pečeně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 260,7mg |
Draslík | 565,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 425,5mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,5mg |
Vitamín E | 5,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Olej rostlinný, Pažitka, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová pečeně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obalované řízky plněné křenem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný a opláchnutý křen nastrouháme najemno, aby ho byly 4 lžíce. Opláchnutou pažitku nasekáme nadrobno. Změklé máslo osolíme polovinou soli, vmícháme křen a pažitku, utvoříme váleček, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout. |
2 | Očištěné maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme 4 silnější plátky, uděláme do každého kapsu, kterou naplníme dvěma plátky ochuceného másla. Maso sklepneme, případně sepneme jehlou. Každý naplněný plátek osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. |
3 | V rozpáleném oleji smažíme řízky z obou stran na mírnějším plameni dozlatova. |
Poznámka
Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.