Jednoduchý recept

Obalované řízky plněné křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63343
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Křen
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
2 polévková lžíce Pažitka
8 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová pečeně

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,158 kcal
Kilojoule 4 847kJ
4% Sacharidy 13 g
147% Tuky 110 g
22% Sodík 449 mg
53% Bílkoviny 30 g

Obalované řízky plněné křenem postup přípravy receptu:

1

Oloupaný a opláchnutý křen nastrouháme najemno, aby ho byly 4 lžíce. Opláchnutou pažitku nasekáme nadrobno. Změklé máslo osolíme polovinou soli, vmícháme křen a pažitku, utvoříme váleček, zabalíme do fólie a necháme v chladničce ztuhnout.

2

Očištěné maso opláchneme a osušíme. Nakrájíme 4 silnější plátky, uděláme do každého kapsu, kterou naplníme dvěma plátky ochuceného másla. Maso sklepneme, případně sepneme jehlou. Každý naplněný plátek osolíme a obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.

3

V rozpáleném oleji smažíme řízky z obou stran na mírnějším plameni dozlatova.

Poznámka

Jako přílohu podáváme bramborovou kaši.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept