Dušený pórek s kečupem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený pórek s kečupem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63344 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 stroužek | Česnek |
20 g | Kečup |
5 g | Máslo čerstvé |
100 g | Pórek |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 123 kcal
Kilojoule 516kJ
6% Sacharidy 20 g
6% Tuky 5 g
13% Sodík 254 mg
4% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 190,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,2mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený pórek s kečupem postup přípravy receptu:
1 | Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, vsypeme do kastrolu s rozehřátým máslem a podlijeme trochou vody. Pod pokličkou dusíme doměkka. |
2 | K podušenému pórku přidáme kečup, prolisovaný česnek, sůl a vše jen prohřejeme. |