Patizonová směs - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Patizonová směs
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63345 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
10 g | Cibule |
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
20 g | Paprikové lusky čerstvé |
80 g | Patison |
40 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 274,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 466,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Patison mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Patizonová směs postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu očistíme a omyjeme. Patizon nastrouháme nahrubo, papriky nakrájíme na nudličky, rajčata spaříme ve vroucí vodě, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | V kastrolu na oleji zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme připravenou zeleninu, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. |
3 | Podušenou zeleninovou směs okořeníme mletou paprikou. |