Cibulové zelí s jablkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulové zelí s jablkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63349 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
100 g | Cibule |
20 g | Jablka |
1 špetka | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Ocet kvasný lihový |
5 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
4 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 171,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 15,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulové zelí s jablkem postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, na tenká půlkolečka nakrájenou cibuli zpěníme v kastrolu na oleji. Osolíme a podlijeme trochou vody. Přidáme omyté, jemně nastrouhané jablko, okmínujeme a dusíme pod pokličkou doměkka a do zhoustnutí. |
2 | Cibulové zelí nakonec osladíme, okyselíme a necháme jen přejít varem. |