Pečená zelenina se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená zelenina se sýrem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63350 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
0,5 stroužek | Česnek |
10 g | Cibule |
100 g | Cuketa |
1 kávová lžička | Lněné semínko |
2 g | Olej olivový |
100 g | Paprikové lusky čerstvé |
0,5 kávová lžička | Provensálské koření |
100 g | Rajčata |
5 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 3,4mg |
Draslík | 851,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 125,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Olej olivový, Provensálské koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečená zelenina se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Zeleninu (kromě cibule a česneku) očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Plátky zeleniny vsypeme do zapékací nádoby, posypeme provensálským kořením, přidáme nakrájený oloupaný česnek a cibuli. Zalijeme olejem rozmíchaným s drceným lněným semínkem a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Zeleninu zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |