Jednoduchý recept

Zapečené brambory po valašsku

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 63353

Ingredience

300 g Brambory
2 ks Cibule
60 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
150 g Uzené maso vařené
1,5 l Voda pitná
3 stroužek Česnek
Na pohanku
500 g Pohanka
0,3 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 847 kcal
Kilojoule 3 545kJ
29% Sacharidy 105 g
55% Tuky 41 g
10% Sodík 191 mg
37% Bílkoviny 21 g

Zapečené brambory po valašsku postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, opláchneme a vcelku je vaříme doměkka. Propláchnutou pohanku vaříme v osolené vodě do téměř kašovité konzistence.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Vařené uzené maso nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek rozdrtíme. Pekáč vymažeme sádlem (ostatní sádlo použijeme na smažení cibulky). Troubu předehřejeme na 165 °C.

3

Uvařené brambory a pohanku slijeme. Brambory mírně rozšťoucháme, přimícháme pohanku a osolíme. Na sádle osmažíme cibulku dozlatova. Přimícháme k bramborám i se sádlem spolu s česnekem a masem. Vše promícháme a vložíme do vymazaného pekáče. Pečeme v předehřáté troubě zhruba 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept