Vrchlabská vepřová krkovice - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vrchlabská vepřová krkovice
Vrchlabská vepřová krkovice
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 100 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1,2 kg | Brambory |
7 stroužek | Česnek |
1 ks | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
Na pórek | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Pórek |
2 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Na maso | |
4 ks | Bobkový list |
0,3 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová krkovice R.B. |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 11,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 32,2mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Muškátový oříšek, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Česnek, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý, Bobkový list, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Vepřová krkovice R.B. nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vrchlabská vepřová krkovice postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou vepřovou krkovici vcelku vložíme do osolené vroucí vody s bobkovými listy a vaříme zhruba 45 minut. Poté nakrájíme na plátky (vývar odložíme). |
2 | Pórek očistíme a bílé části nakrájíme na nudličky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Jedním stroužkem česneku vytřeme pekáč. Česnek na pórek utřeme se solí, ostatní česnek rozdrtíme a smícháme se strouhaným muškátovým oříškem a tymiánem. |
3 | Na rozpuštěném másle zpěníme pórek, zaprášíme moukou, přidáme česnek, koření a osmahneme. Přilijeme vodu a asi 5 minut dusíme. |
4 | Dno pekáče přikryjeme plátky brambor, posypeme částí česnekové směsi, překryjeme další vrstvou brambor, opět posypeme česnekovou směsí a rozložíme poslední část brambor, posypeme zbylou směsí česneku a osolíme. Brambory zalijeme do poloviny vývarem z krkovice a přidáme sádlo. |
5 | Brambory pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, poté poklademe plátky masa a pečeme, až se vývar zcela vsákne, zhruba hodinu. |
6 | Podáváme s dušeným pórkem. |