Recept

Vrchlabská vepřová krkovice

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63354
Kategorie: Maso

Ingredience

1,2 kg Brambory
7 stroužek Česnek
1 ks Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
Na pórek
3 stroužek Česnek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
2 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý
Na maso
4 ks Bobkový list
0,3 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová krkovice R.B.
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 250kJ
13% Sacharidy 46 g
14% Tuky 11 g
11% Sodík 228 mg
14% Bílkoviny 8 g

Vrchlabská vepřová krkovice postup přípravy receptu:

1

Očištěnou vepřovou krkovici vcelku vložíme do osolené vroucí vody s bobkovými listy a vaříme zhruba 45 minut. Poté nakrájíme na plátky (vývar odložíme).

2

Pórek očistíme a bílé části nakrájíme na nudličky. Syrové brambory oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Jedním stroužkem česneku vytřeme pekáč. Česnek na pórek utřeme se solí, ostatní česnek rozdrtíme a smícháme se strouhaným muškátovým oříškem a tymiánem.

3

Na rozpuštěném másle zpěníme pórek, zaprášíme moukou, přidáme česnek, koření a osmahneme. Přilijeme vodu a asi 5 minut dusíme.

4

Dno pekáče přikryjeme plátky brambor, posypeme částí česnekové směsi, překryjeme další vrstvou brambor, opět posypeme česnekovou směsí a rozložíme poslední část brambor, posypeme zbylou směsí česneku a osolíme. Brambory zalijeme do poloviny vývarem z krkovice a přidáme sádlo.

5

Brambory pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut, poté poklademe plátky masa a pečeme, až se vývar zcela vsákne, zhruba hodinu.

6

Podáváme s dušeným pórkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept