Brambory s játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory s játry
Brambory s játry
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63355 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
500 g | Brambory |
3 špetka | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
400 g | Játra vepřová |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 490,8mg |
Draslík | 903,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 22g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Játra vepřová, Kmín drcený, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Brambory s játry postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C, plech vyložíme pečicím papírem. Játra očistíme a rozkrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno. |
2 | Brambory uvaříme ve slupce, každou v půlce rozlomíme, potřeme sádlem, položíme na plech a upečeme dozlatova. |
3 | Mezitím na oleji zpěníme cibuli, přidáme játra, kmín a zhruba deset minut za stálého míchání restujeme. Poté přelijeme rozšlehanými vejci, osolíme, posypeme chilli kořením a promícháme a chvilku smažíme. |
4 | Játra podáváme s pečenými bramborami. |