Jednoduchý recept

Vepřová pečeně se smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6336

Ingredience

1 ks Cibule
500 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1 kg Vepřová kýta
4 polévková lžíce Víno bílé
0,1 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 482 kcal
Kilojoule 2 016kJ
1% Sacharidy 3 g
48% Tuky 36 g
23% Sodík 458 mg
61% Bílkoviny 34 g

Vepřová pečeně se smetanou postup přípravy receptu:

1

Maso očistíme, osolíme, opepříme a po celém povrchu naskládáme cibuli rozkrájenou na kroužky. Maso poté vložíme do přiměřeně velkého kastrolu, přikryjeme a necháme uležet v chladu. Nejlépe přes noc.

2

Na druhý den maso opečeme po celém povrchu na másle, poté přilijeme trochu vývaru a víno a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme do skoro měkka.

3

Skoro upečené maso potřeme po povrchu hustou kyselou smetanou a zbytek smetany zamícháme do šťávy. Maso dopečeme.

4

Na pečeni se utvoří křupavá kůrka. Šťávu již necedíme.

5

Jako přílohy podáváme jemný knedlík, noky anebo rýži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept