Vepřová pečeně se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová pečeně se smetanou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
500 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Vepřová kýta |
4 polévková lžíce | Víno bílé |
0,1 l | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,5mg |
Draslík | 669,1mg |
Vláknina | 593,2mg |
Vitamín A | 141,8mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Vepřová kýta, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřová pečeně se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Maso očistíme, osolíme, opepříme a po celém povrchu naskládáme cibuli rozkrájenou na kroužky. Maso poté vložíme do přiměřeně velkého kastrolu, přikryjeme a necháme uležet v chladu. Nejlépe přes noc. |
2 | Na druhý den maso opečeme po celém povrchu na másle, poté přilijeme trochu vývaru a víno a za častého polévání vypečenou šťávou pečeme do skoro měkka. |
3 | Skoro upečené maso potřeme po povrchu hustou kyselou smetanou a zbytek smetany zamícháme do šťávy. Maso dopečeme. |
4 | Na pečeni se utvoří křupavá kůrka. Šťávu již necedíme. |
5 | Jako přílohy podáváme jemný knedlík, noky anebo rýži. |