Nádivka s vinnou klobásou (ke kuřeti) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nádivka s vinnou klobásou (ke kuřeti)
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63362 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
400 g | Chléb toastový |
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása vinná |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko plnotučné |
2 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 131,2mg |
Draslík | 304,3mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 141,7mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 165,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Cibule, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása vinná, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nádivka s vinnou klobásou (ke kuřeti) postup přípravy receptu:
1 | Světlý toastový chléb nakrájíme a v míse zalijeme vlažným mlékem. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, omytou petrželovou nať nasekáme najemno. Na másle zpěníme cibuli, až zesklovatí. |
2 | K chlebu přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř, petrželovou nať, zchladlou cibulku a vymačkanou hmotu vinné klobásy. Pečlivě mísíme, abychom, rozmíchali případné hrudky. |
Poznámka
Z nádivky vlhkýma rukama tvoříme koule o průměru zhruba 5 cm, klademe okolo kuřete a spolu s ním pečeme.