Dušené fazolky s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené fazolky s rajčaty
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63364 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 stroužek | Česnek |
100 g | Fazolové lusky zelené |
5 g | Olej rostlinný |
10 g | Petržel - nať |
60 g | Rajčata |
1 špetka | Stolní sladidlo Sladký polibek |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 444,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Stolní sladidlo Sladký polibek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené fazolky s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelené fazolky nakrájíme na kratší nudličky. Rajčata spaříme, oloupeme a nadrobno nakrájíme, oloupaný česnek rozetřeme. |
2 | Připravenou zeleninu dáme do kastrolu na rozehřátý olej, osolíme a dusíme pod pokličkou. |
3 | Když fazolky změknou a tekutina se téměř odpaří, zeleninu mírně osladíme a přisypeme nasekanou petrželku. |