Jednoduchý recept

Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63367
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 špetka Muškátový oříšek
3 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
150 g Špenát listový čerstvý
1 kávová lžička Sůl
15 g Sýr Eidam cihla 30%
10 g Sýr Parmezán
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 267 kcal
Kilojoule 1 119kJ
4% Sacharidy 13 g
19% Tuky 14 g
61% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Gratinovaná rajčata plněná listovým špenátem a vejci postup přípravy receptu:

1

Z omytých rajčat odkrojíme vršky a dužinu opatrně vydlabeme.

2

Listový špenát blanšírujeme v osolené vodě, ochutíme muškátovým oříškem, pepřem a smícháme s olejem.

3

Vnitřky rajčat osolíme a opepříme. Naplníme špenátem, nasekaným vařeným vejcem a nastrouhaným sýrem.

4

Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh, do kterého vmícháme nastrouhaný parmezán. Směs naneseme na okraj rajčat.

5

Rajčata zapékáme na plechu v troubě vyhřáté na 200°C asi 10 minut.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept