Brambory se zelím a houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory se zelím a houbami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 63368 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Brambory vařené ve slupce |
20 g | Cibule |
200 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
100 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
100 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 255,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 828,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Cibule, Kmín celý, Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory se zelím a houbami postup přípravy receptu:
1 | Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky. |
2 | V kastrolu na oleji zpěním oloupanou, nsekanou cibuli, přidáme houby, kmín, sůl a pepř. Krátce osmahneme, přidáme kysané zelí, podlijeme vodou a za občasného míchání podusíme. |
3 | Na dno zapékací misky urovnáme plátky brambor, osolíme je a pokryjeme podušenou směsí. |
4 | Vejce, bílky a mléko rozšleháme, přidáme nasekaný korp a vlijeme do zapékací mísy. |
5 | Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. |