Jednoduchý recept

Brambory se zelím a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 63368
Kategorie: Brambory

Ingredience

100 g Brambory vařené ve slupce
20 g Cibule
200 g Houby čerstvé
1 špetka Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
100 ml Mléko polotučné
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí
100 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 362 kcal
Kilojoule 1 516kJ
11% Sacharidy 41 g
12% Tuky 9 g
37% Sodík 743 mg
61% Bílkoviny 34 g

Brambory se zelím a houbami postup přípravy receptu:

1

Brambory vařené ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. Houby očistíme a nakrájíme na malé kousky.

2

V kastrolu na oleji zpěním oloupanou, nsekanou cibuli, přidáme houby, kmín, sůl a pepř. Krátce osmahneme, přidáme kysané zelí, podlijeme vodou a za občasného míchání podusíme.

3

Na dno zapékací misky urovnáme plátky brambor, osolíme je a pokryjeme podušenou směsí.

4

Vejce, bílky a mléko rozšleháme, přidáme nasekaný korp a vlijeme do zapékací mísy.

5

Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept