Párky zapečené se zelím a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Párky zapečené se zelím a bramborami
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 6337 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 kg | Brambory |
1 ks | Cibule |
60 g | Máslo čerstvé |
250 g | Párky Debrecínské |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
400 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 44,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 392,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Voda pitná, Zakysaná smetana, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Párky Debrecínské, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Párky zapečené se zelím a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme ve slupce brambory, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Rozpálíme většinu másla a orestujeme na něm nadrobno nakrájenou cibuli. |
3 | Pekáček vymažeme zbytkem másla, na dno rozložíme polovinu brambor, ochutíme solí, pepřem, poklademe zelím, na kolečka nakrájenými párky a orestovanou cibulí. Na ni narovnáme zbytek brambor. Znovu osolíme a opepříme. |
4 | Zapečeme krátce v troubě předehřáté na 180C, zalijeme smetanou a dopečeme dozlatova. Ihned podáváme. |