Recept

Pelmeně v petrželové omáčce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 63373
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na těsto
250 g Mouka pšeničná hrubá
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na náplň
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso vařené
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,3 kávová lžička Sůl
Na vaření pelmení
0,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
Na omáčku
1 ks Bujón hovězí
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 hrst Petržel - nať
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 683 kcal
Kilojoule 2 856kJ
16% Sacharidy 58 g
50% Tuky 37 g
44% Sodík 871 mg
45% Bílkoviny 26 g

Pelmeně v petrželové omáčce postup přípravy receptu:

1

Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme mleté maso, sůl a za stálého míchání utvoříme haši.

2

Na vál prosejeme moukou, do důlku vlijeme žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme ve fólii asi 360 minut odpočinout.

3

Na omáčku drobně pokrájíme oloupanou cibuli a česnek, jemně posekáme petrželku. Na másle zpěníme česnek s cibulí, zasypeme moukou a zarestujeme. Poté zředíme vínem, necháme mírně zredukovat a vlijeme mléko se smetanou, osolíme a opepříme. Do omáčky rozdrobíme bujonovou kostku a na mírném plameni zhruba 15 minut vaříme. Na závěr vsypeme petrželovou nať a prohřejeme.

4

Z připraveného těsta vyválíme placku, vykrajujeme kolečka, střed plníme haší, těsto přehneme napůl a okraje pevně přitiskneme. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut. Poté vyndáme a necháme okapat.

5

Pelmeně servírujeme polité petrželovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept