Recept

Guláš z máslových fazolí

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63381

Ingredience

Voda na namočení fazole
1 l Voda pitná
Vařené fazole
1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Majoránka
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
2 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
0,3 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
150 g fazole máslové
Jíška
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 90 kcal
Kilojoule 378kJ
4% Sacharidy 14 g
5% Tuky 4 g
7% Sodík 138 mg
4% Bílkoviny 2 g

Guláš z máslových fazolí postup přípravy receptu:

1

Den předem namočíme omyté velké máslové fazole do studené vody. Druhý den si očistíme 2 cibule se 2 stroužky česneku, 1 cibuli pokrájíme nadrobno, česnek nastrouháme do misky. Omyté zralé rajče ponoříme na 30 minut do vroucí vody, pak ho zchladíme, oloupeme a pokrájíme na kostičky.

2

Namočené fazole dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přivedeme k varu, pak snížíme teplotu, přidáme celou cibuli, bobkový list, nové koření, černé koření a fazole pod poklicí uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 60-90 minut (podle toho, jak dlouho byla namočená).

3

Když jsou fazole skoro měkké, vyjmeme koření, dochutíme solí, mletým pepřem, majoránkou, přidáme pokrájené rajče a vaříme dalších 5-7 minut.

4

V pánvi rozehřejeme olej, na něm zpěníme pokrájenou cibuli s česnekem, přimícháme mletou papriku a za stálého míchání lžíci mouky. Usmažíme si světlou "paprikovou" jíšku. Vše přimícháme k fazolím a pomalu vaříme dalších 8-10 minut. Fazolový guláš podle chuti dosolíme, poté podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept