Recept

Bramborový guláš s červenou čočkou a hříbky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63382

Ingredience

Vařená čočka
1 ks Bobkový list
250 ml Voda pitná
30 g Čočka červená
Jíška
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Paprika pálivá mletá
Na dochucení
2 špetka Sůl
2 polévková lžíce kečup jemný Hellmann´s
1 stroužek Česnek
Základ
200 g Brambory
0,3 kávová lžička Kmín celý
1 ks Mrkev kořen
0,3 kávová lžička Sůl
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 212 kcal
Kilojoule 888kJ
10% Sacharidy 36 g
6% Tuky 4 g
18% Sodík 362 mg
15% Bílkoviny 8 g

Bramborový guláš s červenou čočkou a hříbky postup přípravy receptu:

1

Omytou čočku v rendlíku zalijeme vodou, přidáme stroužek česneku, bobkový list a čočku uvaříme doměkka. Vaříme ji přibližně 20 minut. Pak čočku scedíme. Očitěnou cibuli pokrájíme nadrobno. Očištěný stroužek česneku utřeme. Očištěnou mrkev pokrájíme na kroužky. Oloupané a omyté brambory pokrájíme na středně velké kostičky.

2

Mrkev a brambory dáme do hrnce, zalijeme je vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme je doměkka. Vaříme přibližně 15 minut. V pánvi rozehřátém oleji zpěníme cibuli, jakmile začne zlátnout, přimcháme k ní hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, pak k ní přimícháme mletou sladkou i pálivou papriku, pak vše postupně přimícháme do vařených brambor, přidáme uvařenou čočku a společně pomalu vaříme dalších 5-10 minut. Guláš dochutíme česnekem, kečupem a solí.

3

Guláš podáváme teplý, když ho odložíme po vychladnutí do lednice, je výborný i na druhý den.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept