Recept

Teplý brokolicový salát s čočkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63383

Ingredience

Vařená čočka
1 ks Bobkový list
4 ks Pepř černý celý
0,3 kávová lžička Sůl
700 ml Voda pitná
2 špetka Zázvor mletý
1 stroužek Česnek
160 g Čočka červená
Vařená zelenina
100 g Brokolice
60 g Karotka
60 g Květák
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
Na dochucení
2 ks Cibule lahůdková
1 polévková lžíce Máslo bylinkové
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 381 kcal
Kilojoule 1 593kJ
16% Sacharidy 58 g
11% Tuky 8 g
29% Sodík 572 mg
41% Bílkoviny 23 g

Teplý brokolicový salát s čočkou postup přípravy receptu:

1

V hlubším rendlíku uvaříme přebranou a promytou červenou čočku. Jakmile se začne vařit, přidáme k ní bobkový list, očištěný 1 stroužek česneku a celý pepř. Uvařenou čočku scedíme a odstraníme koření i česnek. Oškrabanou karotku, růžičky brokolice a květáku omyjeme. Lahůdkovou cibuli pokrájíme na kroužky, druhý očištěný stroužek česneku posekáme nadrobno. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme.

2

V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku s česnekem. Přidáme scezenou čočku, ochutíme ji solí, mletým zázvorem, promícháme a jen 1 minutu za stálého míchání restujeme.

3

V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody se solí. Vložíme do ní očištěné růžičky brokolice, květáku a karotku. Zeleninu povařme 5-7 minut, poté ji scedíme a dáme do mísy. Přidáme ochucenou uvařenou čočku, cibulku s máslem, petrželku a vše dobře zlehka promícháme. Porce salátu dáme na talíře a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept