Teplý brokolicový salát s čočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý brokolicový salát s čočkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63383 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
Vařená čočka | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
160 g | Čočka červená |
4 ks | Pepř černý celý |
0,3 kávová lžička | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
2 špetka | Zázvor mletý |
Vařená zelenina | |
100 g | Brokolice |
60 g | Karotka |
60 g | Květák |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Na dochucení | |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule lahůdková |
1 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 845,9mg |
Vláknina | 23g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,6mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Čočka červená, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý, Karotka, Květák, Sůl, Voda pitná, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brokolice, Cibule lahůdková, Máslo bylinkové, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý brokolicový salát s čočkou postup přípravy receptu:
1 | V hlubším rendlíku uvaříme přebranou a promytou červenou čočku. Jakmile se začne vařit, přidáme k ní bobkový list, očištěný 1 stroužek česneku a celý pepř. Uvařenou čočku scedíme a odstraníme koření i česnek. Oškrabanou karotku, růžičky brokolice a květáku omyjeme. Lahůdkovou cibuli pokrájíme na kroužky, druhý očištěný stroužek česneku posekáme nadrobno. Petrželku kudrnku omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | V pánvi na rozehřátém másle zpěníme cibulku s česnekem. Přidáme scezenou čočku, ochutíme ji solí, mletým zázvorem, promícháme a jen 1 minutu za stálého míchání restujeme. |
3 | V hrnci přivedeme k varu 1.5 litru vody se solí. Vložíme do ní očištěné růžičky brokolice, květáku a karotku. Zeleninu povařme 5-7 minut, poté ji scedíme a dáme do mísy. Přidáme ochucenou uvařenou čočku, cibulku s máslem, petrželku a vše dobře zlehka promícháme. Porce salátu dáme na talíře a hned podáváme. |