Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 32 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny
Celkový čas: | 32 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 17 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63387 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibulka jarní |
110 g | Cizrna konzervovaná |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Paprika oranžová |
2 špetka | Pepř bílý |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
3 ks | Rajčata |
0,3 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka krůtí |
185 g | Žampiony v kořeněném nálevu |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 360,0mg |
Draslík | 613,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibulka jarní, Cizrna konzervovaná, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Šunka krůtí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika oranžová, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Žampiony v kořeněném nálevu nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý cizrnový salát se zeleninou a žampióny postup přípravy receptu:
1 | Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme: jarní cibulku pokrájíme na tenká kolečka, petrželovou nať pokrájíme nadrobno. Krůtí šunku nakrájíme na kostičky. Rajčata rozkrájíme na osminky, velkou papriku a malou chilli papričku rozkrájíme a zbavíme semínek, papriku pokrájíme na proužky, chilli posekáme nadrobno. |
2 | V hluboké teflonové pánvi rozehřejeme olivový olej, na něm zpěníme cibulku, pak přidáme rajčata, scezenou cizrnu z konzervy a sterilované malé žampióny. vše promícháme, podle chuti osolíme, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a pod poklicí dusíme 5-8 minut. |
3 | Cizrnový teplý salát dáme do misek, posypeme petrželkou a podáváme. |