Zapečené červené fazole s chilli, šunkou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečené červené fazole s chilli, šunkou a sýrem
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63389 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Vařené fazole | |
---|---|
1 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Celer - nať |
1 stroužek | Česnek |
0,5 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
150 g | Fazole červené |
0,3 kávová lžička | Sůl |
450 ml | Voda pitná |
Směs na potření fazolí | |
0,5 ks | Chilli paprička |
2 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
45 g | Mozzarella light |
20 g | Rajčata sušená sterilovaná |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
100 ml | Smetana 6% (do kávy) |
2 špetka | Sůl |
50 g | Šunka uzená |
40 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Na vytření mísy | |
0,5 polévková lžíce | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 251,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Fazole červené, Sůl, Voda pitná, Chilli paprička, Rajčata sušená sterilovaná, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Hořčice Dijonská, Smetana 6% (do kávy), Šunka uzená, Sýr Eidam cihla 30%, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Mozzarella light nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečené červené fazole s chilli, šunkou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Malé červené fazole v sítu omyjeme, dáme do misky, zalijeme vodou a necháme je 6-8 hodin namočené. |
2 | Nabobtnalé fazole propláchneme studenou vodou, dáme je do hrnce, zalijeme čistou vodou, přidáme bobkový list, snítku celerové natě, očištěný stroužek česneku a a celou očištěnou cibuli. Pak je pod poklicí, při mírném varu, uvaříme doměkka. Vaříme je přibližně 60 minut. |
3 | Mezitím malou chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme semínek, posekáme ji nadrobno a dáme ji do misky. Uzenou šunku nakrájíme na kostičky přibližně 1x1cm. Sušené konzervované rajče necháme z oleje odkapat, pak ho nakrájíme na proužky. Drobné lístky rozmarýnu posekáme nadrobno. Rajče, šunku a rozmarýn přidáme k chilli papričce. |
4 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené fazole scedíme, trochu vývaru zachytíme. Z fazolí vyjmeme koření, rozvařenou snítku celeru a dáme je do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli olejem. Přimícháme do nich 1/2 nakrájené chilli papričky a dochutíme solí. |
5 | Do misky se zbytkem chilli a šunkou přidáme ještě 100ml nízkotučné smetany, 100ml vývaru z fazolí, hořčici, na malé kostičky pokrájenou Mozzarellu, sůl podle chuti a vše dobře promícháme. Touto řidší směsí potřeme fazole v zapékací míse, povrch posypeme nahrubo nastrouhaným Eidam sýrem a dáme do středu trouby zapéct. Pečeme dozlatova přibližně 20-30 minut. |
6 | Upečené pikantní fazole rozdělíme na porce a hned teplé servírujeme. |