Pikantní salát z bílých fazolí, žampiónů a smetany - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 13 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní salát z bílých fazolí, žampiónů a smetany
Celkový čas: | 13 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63391 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
150 g | Fazole bílé sterilované |
1,5 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
125 g | Zakysaná smetana |
150 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 32,2mg |
Draslík | 584,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 565,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Fazole bílé sterilované, Pepř bílý, Sůl, Zakysaná smetana, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo nízkokalorické mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní salát z bílých fazolí, žampiónů a smetany postup přípravy receptu:
1 | Očištěné jarní cibulky pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi rozehřejeme máslo, na něm cibulku za stálého míchání zpěníme. Stroužek česneku utřeme. |
2 | Konzervované bílé fazole a sterilované malé žampióny scedíme a dáme je do mísy. Přimícháme k nim zpěněnou cibulku, česnek, čerstvě pomletý pepř a zakysanou smetanu. Vše promícháme, podle chuti dosolíme, salát rozdělíme do misek a podáváme. |