Jednoduchý recept

Bramborový trhanec se zakysanou smetanou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63393
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

50 ml Zakysaná smetana
Bramborový trhanec
300 g Brambory
0,5 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 kávová lžička Sůl
Ochucená vajce
1 špetka Pepř bílý
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 066kJ
6% Sacharidy 21 g
19% Tuky 15 g
11% Sodík 216 mg
21% Bílkoviny 12 g

Bramborový trhanec se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Oloupané a omyté brambory jemně nastrouháme do mísy, přebytečnou vodu se škrobem z nich slijeme. brambory ochutíme solí, pepřem a kmínem.

2

V misce rozmícháme vejce se solí a pepřem.

3

V teflonové pánvi rozpálíme olej, na něm nastrouhané brambory za stálého míchání orestujeme. Poté je přelijeme vejci, zakryjeme poklicí a smažíme do doby, až vejce ztuhnou. Občas "bramborovou omeletu" z kraje podebereme.

4

Hotovou omeletu na pánvi roztrháme vidličkou, rozdělíme na talíře, přelijeme zakysanou smetanou a hned sevírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept