Dušené brambory s karotkou a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 27 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené brambory s karotkou a hráškem
Celkový čas: | 27 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 12 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63395 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Brambory rané |
1 ks | Cibule |
90 g | Hrášek mražený |
110 g | Karotka |
1 polévková lžíce | Máslo nízkokalorické |
0,5 kávová lžička | Sůl |
220 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 317,9mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 10g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek mražený, Karotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Brambory rané, Máslo nízkokalorické mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené brambory s karotkou a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Oloupané a omyté brambory, karotku a větší cibuli pokrájíme na plátky. Všechnu zeleninu dáme střídavě do hrnce, zalijeme je vodou (do výšky 2/3 zeleniny), přidáme sůl, lžíci másla a pod poklicí zeleninu dusíme 15 minut doměkka. Přibližně 5 minut před dovařením přidáme k bramborům promytý mražený hrášek. |
2 | Měkkou zeleninu dáme na talíře i se zbylou šťávou a podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou, velmi chutnou zeleninu podáváme samostatně, nebo i jako přílohu k masu.