Lesnická šunka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lesnická šunka
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 634 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
120 g | Hříbky čerstvé |
30 g | Máslo bylinkové |
30 g | Máslo čerstvé |
30 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
2 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 39,1mg |
Draslík | 154,1mg |
Vláknina | 360,0mg |
Vitamín A | 2,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hříbky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Máslo čerstvé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lesnická šunka postup přípravy receptu:
1 | Silnější plátky šunky opečeme krátce na másle. |
2 | Nakrájíme hříbky, osmahneme na rozpuštěné slanině a dusíme krátce s červeným vínem. Mírně osolíme a tuto směs dáme na plátky šunky. |
3 | Na jednotlivé porce přidáme lžičku bylinkového másla. |
Poznámka
K příloze je vhodné bílé pečivo a brusinkový kompot.