Recept

Pikantní zapečené brambory s kysaným zelím

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63401
Kategorie: Brambory

Ingredience

300 g Brambory
1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 polévková lžíce Olej olivový
4 špetka Pepř černý mletý
80 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka uzená
125 ml Zakysaná smetana
150 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 443 kcal
Kilojoule 1 854kJ
11% Sacharidy 41 g
34% Tuky 26 g
14% Sodík 280 mg
29% Bílkoviny 16 g

Pikantní zapečené brambory s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Syrové brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na plátky. Plátky z uzené šunky rozkrájíme na poloviny. Dvě očištěné cibule a kousek pórku pokrájíme na tenká kolečka. Omytou malou chilli papričku rozkrojíme, zbavíme semínek a pokrájíme ji na velmi tenké proužky. Troubu si předehřejeme na 190°C.

2

Pekáček vytřeme olejem. Na dno poklademe 1/3 plátků brambor, osolíme je, posypeme kmínem a špetkou pepře. Na ně poklademe plátky z jedné cibule, 1/2 pórku, 1/2 pokrájené šunky, 1/2 kysaného zelí a 1/2 pokrájené chilli papričky. Tento postup opakujeme, poslední vrstva bude z brambor, kterou přelijeme zakysanou smetanou.

3

Pekáček s brambory zakryjeme poklicí nebo alobalem, vložíme do středu trouby a pečeme je přibližně 40-50 minut, až povrch bude dozlatova upečený a okraje budou mít zlatohnědou barvu a budou křupavé.

4

Teplé brambory se zelím dáme na talíře a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept