Recept

Nákyp z brokolice s tuňákem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63403

Ingredience

2 špetka Pepř černý mletý
200 g Smetana zakysaná 12%
2 polévková lžíce Strouhanka
80 g Sýr Čedar
0,3 kávová lžička Sůl
120 g Tuňák v oleji
4 ks Vaječný bílek slepičí
4 ks Vaječný žloutek slepičí
Na brokolici
800 g Brokolice
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
Na zapékací mísu
20 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 451 kcal
Kilojoule 1 887kJ
6% Sacharidy 22 g
38% Tuky 28 g
25% Sodík 510 mg
55% Bílkoviny 31 g

Nákyp z brokolice s tuňákem postup přípravy receptu:

1

Brokolici rozebereme na růžičky, košťál nepoužijeme, a uvaříme v osolené vodě. Poté růžičky slijeme a necháme okapat. Z konzervovaného tuňáka slijeme nálev, maso rozebereme. Zapékací mísu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Z bílků ušleháme pevný sníh. Sýr nastrouháme nahrubo.

2

Vychladlou brokolici nasekáme na velmi jemno. V míse promícháme brokolici s rozšlehanými žloutky, smetanou, solí, pepřem a tuňákem. Zahustíme strouhankou a na závěr lehce vmícháme sníh z bílků.

3

Směs narovnáme do zapékací mísy a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 25 minut. Poté posypeme nastrouhaným sýrem, necháme zapéci a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept