Recept

Kynuté sýrové bochánky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63407

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
42 g Droždí
200 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
80 g Máslo čerstvé
150 g Sýr Ementál (Primátor)
0,5 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
50 g Sýr Ementál (Primátor)
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 589 kcal
Kilojoule 2 466kJ
18% Sacharidy 66 g
34% Tuky 26 g
17% Sodík 347 mg
45% Bílkoviny 25 g

Kynuté sýrové bochánky postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme mouku, uděláme důlek, do něj rozdrobíme droždí, přidáme cukr, několik lžic vlažného mléka a necháme vzejít kvásek. Poté přidáme rozšlehané vejce se žloutkem, rozpuštěné máslo, hrubě strouhaný sýr (část odložíme na posypání bochánků), sůl a mléko podle potřeby. Vypracujeme hladké těsto, které se nelepí. Na teple pod utěrkou necháme asi hodinu kynout.

2

Z vykynutého těsta vyválíme placku, z ní vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečicím papírem a necháme ještě asi 15 minut kynout.

3

Vykynuté bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme sýrem a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept