Recept

Bramborové špízy s mrkví a cibulkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63409
Kategorie: Zelenina

Ingredience

250 g Brambory vařené ve slupce
2 ks Cibulka lahůdková
0,5 kávová lžička Kmín drcený
150 g Mrkev kořen
0,5 kávová lžička Olej chilli
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
3 špetka Pepř 4 barev
150 g Pórek
0,5 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Sýr Gran Moravia

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 210 kcal
Kilojoule 880kJ
7% Sacharidy 26 g
10% Tuky 8 g
17% Sodík 350 mg
16% Bílkoviny 9 g

Bramborové špízy s mrkví a cibulkou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené, středně velké brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné asi 7mm. Očištěnou mladou mrkev omyjeme a nakrájíme ji na špalíčky silné přibližně 1.5cm. Mladý pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky silné 5-7mm.

2

Na 3 špejle nebo kovové jehly napíchneme střídavě bramborové plátky, cibuli, mrkev a pórek. Oba plné špízy z každé strany osolíme, ochutíme pepřem a kmínem. Z alobalu si odstřihneme obdélník přibližně velký 50x40cm. Na střed alobalu položíme k sobě zeleninové špízy, pokapeme je olivovým a chilli olejem, každý špíz posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dobře je zabalíme. Položíme je do pekáčku a vložíme do středu trouby. Pečeme je přibližně 30-35 minut.

3

Podáváme je teplé jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo k večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept