Bramborové špízy s mrkví a cibulkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborové špízy s mrkví a cibulkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63409 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
250 g | Brambory vařené ve slupce |
2 ks | Cibulka lahůdková |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
150 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Olej chilli |
1 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
3 špetka | Pepř 4 barev |
150 g | Pórek |
0,5 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Sýr Gran Moravia |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 450,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 14,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,4mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Kmín drcený, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej chilli, Olej olivový extra panenský, Pepř 4 barev, Pórek, Sýr Gran Moravia mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cibulka lahůdková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborové špízy s mrkví a cibulkou postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené, středně velké brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné asi 7mm. Očištěnou mladou mrkev omyjeme a nakrájíme ji na špalíčky silné přibližně 1.5cm. Mladý pórek a lahůdkovou cibulku očistíme a pokrájíme na kroužky silné 5-7mm. |
2 | Na 3 špejle nebo kovové jehly napíchneme střídavě bramborové plátky, cibuli, mrkev a pórek. Oba plné špízy z každé strany osolíme, ochutíme pepřem a kmínem. Z alobalu si odstřihneme obdélník přibližně velký 50x40cm. Na střed alobalu položíme k sobě zeleninové špízy, pokapeme je olivovým a chilli olejem, každý špíz posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a dobře je zabalíme. Položíme je do pekáčku a vložíme do středu trouby. Pečeme je přibližně 30-35 minut. |
3 | Podáváme je teplé jako přílohu, nebo jako hlavní jídlo k večeři. |