Jednoduchý recept

Zeleninový guláš

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63413
Kategorie: Zelenina

Ingredience

150 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr třtinový
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Libeček
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 ks Paprika červená
2 špetka Paprika mletá pálivá
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 168 kcal
Kilojoule 703kJ
8% Sacharidy 29 g
6% Tuky 5 g
11% Sodík 226 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zeleninový guláš postup přípravy receptu:

1

Masité papriky a zralá rajčata omyjeme, osušíme, papriky rozpůlíme a pokrájíme na proužky. Rajčata pokrájíme na kostky. Oloupané brambory omyjeme a pokrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Čerstvou majoránku a malou snítku libečku omyjeme, lístky z majoránky otrháme a pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme papriky, ochutíme je 2 špetkami mleté pálivé papriky, přimícháme brambory, přilijeme horkou vodu, ochutíme solí, přidáme libeček, majoránku, drcený kmín a pod poklicí vše dusíme 7-8 minut. Nakonec přidáme rajčata, promícháme, podle chuti dosolíme, opepříme, případně podle kyselosti rajčat trošku osladíme a znovu guláš dusíme 5-8 minut.

3

Z guláše odstraníme snítku libečku, porce dáme na talíře a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept