Recept

Pečené česnekové brambory s paprikami a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 63414

Ingredience

Česnekové brambory
310 g Brambory
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
0,3 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
Ostatní suroviny
1 ks Cibule
1 ks Paprika oranžová
1 ks Paprika zelená
2 špetka Pepř černý mletý
3 ks Rajčata
50 g Sýr Eidam cihla 30%
3 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
11% Sacharidy 39 g
13% Tuky 10 g
24% Sodík 473 mg
26% Bílkoviny 15 g

Pečené česnekové brambory s paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 190°C. Oloupané syrové brambory oloupeme, omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Zralá rajčata a papriky omyjeme, osušíme, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, z paprik odkrojíme spodek se stopkou a ostrým dlouhým nožem odstraníme zespodu jadřince, pak papriky pokrájíme na kolečka široké 2-3cm. Cibule a stroužky česneku očistíme. Cibule pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme do misky, přidáme k němu olej, sůl a dobře směs rozmícháme.

2

Zapékací mísu potřeme zlehka česnekovým olejem. Na ně poklademe 1/2 plátků brambor, potřeme je olejem, na ně rozložíme plátky rajčat, cibule a kroužky paprik. Ty ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Na ně poklademe zbylé plátky brambor, potřeme je zbytkem česnekového oleje, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a brambory vložíme do trouby péct. Zeleninu pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.

3

Horké porce česnekových brambor s rajčaty a paprikou dáme na talíře a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept