Pečené česnekové brambory s paprikami a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené česnekové brambory s paprikami a rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63414 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Česnekové brambory | |
---|---|
310 g | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1,5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
0,3 kávová lžička | Sůl |
Ostatní suroviny | |
1 ks | Cibule |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
2 špetka | Pepř černý mletý |
3 ks | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 30% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 67,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Sůl, Cibule, Paprika zelená, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Pepř černý mletý, Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené česnekové brambory s paprikami a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 190°C. Oloupané syrové brambory oloupeme, omyjeme a necháme je oschnout na čisté utěrce. Zralá rajčata a papriky omyjeme, osušíme, rajčata pokrájíme na silnější kolečka, z paprik odkrojíme spodek se stopkou a ostrým dlouhým nožem odstraníme zespodu jadřince, pak papriky pokrájíme na kolečka široké 2-3cm. Cibule a stroužky česneku očistíme. Cibule pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme do misky, přidáme k němu olej, sůl a dobře směs rozmícháme. |
2 | Zapékací mísu potřeme zlehka česnekovým olejem. Na ně poklademe 1/2 plátků brambor, potřeme je olejem, na ně rozložíme plátky rajčat, cibule a kroužky paprik. Ty ochutíme solí a čerstvě pomletým pepřem. Na ně poklademe zbylé plátky brambor, potřeme je zbytkem česnekového oleje, povrch posypeme nastrouhaným sýrem a brambory vložíme do trouby péct. Zeleninu pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut. |
3 | Horké porce česnekových brambor s rajčaty a paprikou dáme na talíře a hned servírujeme. Dobrou chuť. |