Recept

Pečené brambory s hřiby a rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 63415
Kategorie: Brambory

Ingredience

Vařené brambory
250 g Brambory vařené ve slupce
2 špetka Sůl
Ochucená zelenina
1 ks Cibule
2 špetka Pepř černý mletý
80 g Pórek
3 ks Rajčata
3 špetka Sůl
Restované hříbky
100 g Hříbky čerstvé
0,3 kávová lžička Kmín drcený
1 polévková lžíce Olej sezamový
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl
Zálivka
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
180 ml Smetana zakysaná extra light
2 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 496kJ
12% Sacharidy 44 g
19% Tuky 14 g
73% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Pečené brambory s hřiby a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 7mm. Pak je mírně osolíme.

2

Očištěné a omyté hříbky nakrájíme podélně na plátky. Omytá rajčata osušíme a pokrájíme na plátky přibližně stejně silné jako brambory. Očištěnou cibuli a pórek pokrájíme na kroužky.

3

V pekáčku rozehřejeme olej, na něm orestujeme hříbky téměř dozlatova, ochutíme je kmínem, solí a pepřem. Pak je z pekáčku vyjmeme. Na omastek po hříbkách poklademe 1/2 plátků brambor, na ně poklademe orestované hříbky. Na houby rozložíme cibuli, pórek a plátky rajčat. Ochutíme je solí, pepřem a zakryjeme je plátky brambor.

4

V misce vyšleháme celé vejce s jedním bílkem, zakysanou smetanou, hořčicí a solí. Povrch brambor přelijeme rozšlehanými vajíčky a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut.

5

Upečené brambory s hříbky podáváme hned teplé. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept