Pečené brambory s hřiby a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené brambory s hřiby a rajčaty
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 63415 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
Vařené brambory | |
---|---|
250 g | Brambory vařené ve slupce |
2 špetka | Sůl |
Ochucená zelenina | |
1 ks | Cibule |
2 špetka | Pepř černý mletý |
80 g | Pórek |
3 ks | Rajčata |
3 špetka | Sůl |
Restované hříbky | |
100 g | Hříbky čerstvé |
0,3 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
2 špetka | Pepř bílý |
2 špetka | Sůl |
Zálivka | |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
180 ml | Smetana zakysaná extra light |
2 špetka | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,4mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Sůl, Cibule, Rajčata, Sůl, Hříbky čerstvé, Kmín drcený, Olej sezamový, Pepř bílý, Sůl, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pórek, Hořčice plnotučná, Smetana zakysaná extra light mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené brambory s hřiby a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 200°C. Uvařené brambory ve slupce oloupeme a pokrájíme na plátky silné přibližně 7mm. Pak je mírně osolíme. |
2 | Očištěné a omyté hříbky nakrájíme podélně na plátky. Omytá rajčata osušíme a pokrájíme na plátky přibližně stejně silné jako brambory. Očištěnou cibuli a pórek pokrájíme na kroužky. |
3 | V pekáčku rozehřejeme olej, na něm orestujeme hříbky téměř dozlatova, ochutíme je kmínem, solí a pepřem. Pak je z pekáčku vyjmeme. Na omastek po hříbkách poklademe 1/2 plátků brambor, na ně poklademe orestované hříbky. Na houby rozložíme cibuli, pórek a plátky rajčat. Ochutíme je solí, pepřem a zakryjeme je plátky brambor. |
4 | V misce vyšleháme celé vejce s jedním bílkem, zakysanou smetanou, hořčicí a solí. Povrch brambor přelijeme rozšlehanými vajíčky a pekáček vložíme do předehřáté trouby. Pečeme dozlatova přibližně 30-35 minut. |
5 | Upečené brambory s hříbky podáváme hned teplé. Dobrou chuť. |