Jednoduchý recept

Bramborák z červené řepy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 63417

Ingredience

150 g Brambory
1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Majoránka
1,5 polévková lžíce Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pohanková
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
100 g Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
150 g Červená řepa
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 410 kcal
Kilojoule 1 715kJ
4% Sacharidy 14 g
48% Tuky 36 g
15% Sodík 304 mg
14% Bílkoviny 8 g

Bramborák z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Malou cibuli nakrájíme najemno, slaninu na drobné kostičky, česnek utřeme se solí. Syrovou řepu a brambory oloupeme a nastrouháme najemno, šťávu slijeme.

2

Na oleji osmažíme slaninu, přidáme cibuli a necháme zesklovatět.

3

V míse promícháme řepu s bramborami, vmícháme rozšlehaná vejce, vychladlou slaninu s cibulí, mléko, majoránku, česnek, pepř a mouku. Vymícháme hladké těsto.

4

Na sádle smažíme středně velké placky, necháme na ubrousku vsáknout tuk a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept