Bramborák z červené řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborák z červené řepy
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 63417 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
150 g | Brambory |
150 g | Červená řepa |
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Majoránka |
1,5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Mouka pohanková |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
60 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 157,4mg |
Draslík | 411,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 189,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Červená řepa, Česnek, Cibule, Majoránka, Olej rostlinný, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pohanková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborák z červené řepy postup přípravy receptu:
1 | Malou cibuli nakrájíme najemno, slaninu na drobné kostičky, česnek utřeme se solí. Syrovou řepu a brambory oloupeme a nastrouháme najemno, šťávu slijeme. |
2 | Na oleji osmažíme slaninu, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. |
3 | V míse promícháme řepu s bramborami, vmícháme rozšlehaná vejce, vychladlou slaninu s cibulí, mléko, majoránku, česnek, pepř a mouku. Vymícháme hladké těsto. |
4 | Na sádle smažíme středně velké placky, necháme na ubrousku vsáknout tuk a podáváme. |